В СБУ починає працювати Інформаційно-довідковий зал (відкритий електронний архів розсекречених документів)

2 жовтня 2008 року при Галузевому державному архіві Служби безпеки України розпочне роботу Інформаційно-довідковий зал (відкритий електронний архів), що покликаний спростити доступ та використання документів, які зберігаються в архівах СБУ.

В останні роки Служба безпеки України здійснює системну роботу з розсекречення документів, пов’язаних з діяльністю радянських органів безпеки та історією Українського визвольного руху. Власне з електронними варіантами цих документів і можна буде ознайомитись в Інформаційно-довідковому залі. Всі документи систематизовані та об’єднані тематично (Голодомор 1932-33рр., Діяльність ОУН-УПА, Репресії в Україні, Дисидентський рух тощо).

Окрім безпосередньо документів представлено також велику кількість фотоматеріалів, наукові збірники та монографії, електронні варіанти книжок, виставок, презентацій.

На цей час в Інформаційно-довідковому залі обладнано вісім робочих місць. Його функціонування покликане стати у нагоді науковцям, журналістам, студентам, всім, хто досліджує зазначену тематику і працює з першоджерелами.

Оскільки процес розсекречення та переведення документів в електронний вигляд триває, передбачається щоденне оновлення бази даних. Окрім того, Служба безпеки України звертається до інших установ, громадських організацій, фізичних осіб, хто має архівні документи відповідної тематики з проханням надати їх для розширення інформаційної бази і використання відвідувачами Інформаційно-довідкового залу.

Інформаційно-довідковий зал відкрито за адресою: м.Київ, вул. Ірининська,2. Телефон: 255-82-24

Прес-центр Служби безпеки України
old_editor, 30.09.2008 14:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини