Фінансові аналітики вважають, що наслідки світової фінансової кризи можна буде оцінити тільки в 2009 р

У повному обсязі наслідки світової фінансової кризи можна буде оцінити лише в 2009 р.

Про це йдеться в дослідженні аналітиків Erste Group.

Крім того, експерти вважають, що ситуація в IV кв. 2008 р. залишатиметься вкрай нестабільною. "Глобальна фінансова криза, яка на сьогодні досягла небачених масштабів, стрімко підвищила премію за ризик. Криза довіри і повна дезорієнтація в ситуації, що склалась, будуть головними чинниками, що визначають настрої на фінансових ринках у четвертому кварталі 2008 року", - прогнозує голова департаменту досліджень Erste Group Фріц Мостбек.

Виходячи з цього, аналітики рекомендують інвестувати у валюту або облігації, в той час, як інвестиції в акції компаній небажані.

Говорячи про розвиток ситуації в країнах світу, експерти відзначають, що американська економіка поволі розвиватиметься, чому посприяють нижчі ціни на нафту. У той же час експерти не прогнозують подальшого зміцнення долара, оскільки ризики, які загрожують американській економіці, залишаються значними. Ситуація ж на фондових ринках США, на думку експертів, найближчим часом кардинально не зміниться.

Не дивлячись на те, що в Єврозоні найближчим часом не очікується серйозного поліпшення ситуації, аналітики Erste Group рекомендують орієнтуватися на компанії зі стабільною фінансовою базою і інвестувати в акції, низька вартість яких викликана масштабними продажами, а не проблемами бізнесу. У той же час експерти відзначають, що потенціал європейських акцій вищий, ніж у американських.

Також аналітики прогнозують відносне зміцнення японського фондового ринку і рекомендують купувати японські акції. Зокрема, експерти радять звернути увагу на акції фінансового сектору, технологічних компаній, а також циклічні акції компаній, що працюють в споживчому секторі.

За матеріалами РБК-Україна

old_editor, 28.09.2008 02:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини