Коштом приватних інвесторів до Євро-2012 в Україні зведуть 90 готелів

Оріентовно 26 мільйонів гривень вкладуть інвестори в Україні, щоб збудувати до Євро-2012 90 готелів, опоряджених за европейськими стандартами. Усі номери «під ключ» мають бути готові вже до 31 грудня 2011 року.

Для успішного проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні заплановано реконструювати та зробити переоснащення існуючих готелів та побудувати нові. Усі ці роботи буде виконано за рахунок інвестиційних коштів. Готелі зводитимуть по всій Україні, а не лише у містах проведення чемпіонату. Справа в тому, що наявна кількість номерів вже давно не задовільняє попит українців та іноземців.

ОЛЬГА МИХАЙЛИЧЕНКО, КЕРІВНИК ВІДДІЛУ СПОРТИВНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ І ТУРИЗМУ НАЦІОНАЛЬНОГО АГЕНТСТВА З ПИТАНЬ ПРОВЕДЕННЯ «ЄВРО-2012»: «Нехватка номерного фонда у нас есть, даже не учитывая Евро-2012. Если проходят какие-либо семинары или выставки мы не можем забронировать номера. Это касается и Киева. Киеву номерной фонд тоже нужен, поэтому и строим».

Найбільше готелів зведуть у Києві. До Євро-2012 у столиці їх побільшає на 55. Серед новобудов з’явиться 15 п’ятизіркових. Експерти говорять, що саме апартаментів для VIPів у столиці не вистачає. Наразі готельне господарство Києва нараховує лише три п'ятизіркові готелі на 661 номер, 9 категорії «4 зірки» та 32 три- і двозіркових. Нові ж зведені до Євро-20012 задовільнять іноземців, особливо тих,які звикли користуватися новітніми технологіями, зокрема інтернетом, говорять експерти.

Поява сучасних готелів з висококласними номерами не лякає представників ріелторських фірм. Вони впевнені: після завершення ЄВРО-2012 їхній бізнес розвиватиметься, як і раніше.

Наразі більшість українських готелів вже знаходяться на стадії капітального ремонту і модернізуються, аби гідно прийняти гостей , які з’їдуться до України у 2012 році.

Український бізнес-канал
old_editor, 25.09.2008 18:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини