В Івано-Франківську працівники ДАІ перевіряли, як водії пропускають машини «швидкої допомоги»

Вчора в Івано-Франківську співробітники державтоінспекції проводили практичний експеримент. Його метою було перевірити, як водії виконують одне з положень правил дорожнього руху, яке регламентує рух транспортних засобів із спеціальними сигналами. У даному разі з’ясувалося, наскільки безперешкодним або ж ускладненим може бути рух автомобіля «швидкої допомоги» по дорозі на місце виклику.

На автомобілі були увімкнуті проблискові маячки і спеціальний звуковий сигнал, але, склалося враження, начебто значна частина автолюбителів має вади або ж зі слухом, або ж із зором. Принаймні, щоп’ять хвилин по ходу руху спецавтомобіля співробітники ДАІ фіксували черговий факт невиконання водіями транспортних засобів вимоги п.3.2. правил дорожнього руху. Деякі водії чомусь не звертали уваги на безперервний звуковий сигнал машини позаду, не маючи бажання навіть бодай частково виконати вимогу правил про забезпечення безперешкодного руху спецавтомобіля. Після фіксування порушень співробітники ДАІ своїми правами зупиняли порушників і складали адмінпротоколи.

За сорок хвилин експериментальної подорожі машини «швидкої допомоги» таких протоколів назбиралося понад десяток. Принагідно варто відзначити, що переважна більшість водіїв, що рухалися на відрізку дороги, де проводився експеримент, були сумлінними та дисциплінованими. Особливо водії зрілого віку і, як не дивно, на автомобілях престижних моделей.

Результати проведеного експерименту окрім перевірки законослухняності водіїв наводять на певні роздуми морально-етичного характеру. На жаль, чимало водіїв транспортних засобів, вигадуючи всілякі причин та обставини, мовляв, завадили їм виконати зобов’язання щодо створення безперешкодного проїзду машини «швидкої допомоги», чомусь не допускають того, що лікарі в цей час поспішали оперувати хворих, рятувати людям життя у ситуаціях, де на рахунку кожна секунда.

Василь Гультайчук

ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
old_editor, 25.09.2008 14:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини