Анушкевичус вважає, що підготовка Івано-Франківська до зими незадовільна

Міський голова Віктор Анушкевичус незадоволений темпами підготовки міста до осінньо-зимового періоду 2008-2009 років. Про це він заявив на вівторковій апаратній нараді: «Порівняно з попереднім роком підготовка до зими ведеться набагато гірше. Мене і мешканців це не влаштовує. Якщо початок опалювального сезону буде зірваний, винні будуть звільнені зі своїх посад», — сказав мер.

Катастрофічною ситуацію з підготовкою міста до зими називає і перший заступник начальника міськжитлокомунгоспу Василь Білик: «Підготовка до зими практично почалася лише з вересня. Зараз місто до опалювального сезону готове лише на 44%. Всі чекають, що опалювальний сезон розпочнеться з 1 листопада, а якщо доведеться це робити з 1 жовтня, то буде зрив». За словами Василя Йосафатовича, до цього призвело «халатне ставлення всіх».

Найгірший стан із підготовкою до початку опалювального сезону в житловому фонді ЖЕО №4, який обігріває колишня теплоелектроцентраль на вулиці Індустріальній, а найкраще до подачі тепла підготувалося ЖЕО №2. Загалом із 696 будинків із централізованим теплопостачанням мережі випробувані у 297 будинках.

З огляду на такий невтішний стан справ, перший заступник начальника міськжитлокомунгоспу вважає, що міський голова має видати розпорядження, щоб, як висловився Василь Білик, «примусово заставити комунальників працювати цілодобово» і попросив мера профінансувати з бюджету розвитку хоча б вже виконані роботи з підготовки до зими. Але на цьому прохання комунальників до мера не закінчились. Керівник спеціалізованої ремонтно-аварійної дільниці міськжитлокомунгоспу Сергій Шишуряк повідомив, що вже зараз СпецРАД за добу обслуговує до 40 аварійних викликів, а з початком опалювального сезону їхня кількість зросте, адже дільниця також обслуговує внутрішньобудинкові системи централізованого теплопостачання житлового фонду ЖЕО №7 та №9 і попросив додаткового фінансування для створення ще однієї бригади.

Натомість міський голова в черговий раз заявив, що такої фінансової підтримки, яку за два останні роки отримало державне міське підприємство «Івано-Франківськтеплокомуненерго», воно не мало роками і наголосив на персональній відповідальності керівників «Теплокомуненерго» та житлово-експлуатаційних організацій за вчасний початок опалювального сезону. «Я маю вищу технічну освіту і свого часу був непоганим інженером-механіком. Якщо в якомусь будинку вчасно не розпочнеться опалювальний сезон, я особисто «докопаюся» до істини», — вирішив налякати комунальників Віктор Анушкевичус.

Наразі, як повідомила начальник служби оперативного реагування «0-80» Тетяна Клочко, в місті працюють всі центральні теплові пункти та котельні, за винятком котельні на вул. Індустріальній (обслуговує 40% міста), але без гарячої води ще перебувають 118 будинків. А тепло отримують лише міський пологовий будинок і міська дитяча клінічна лікарня.

Західний кур'єр
old_editor, 25.09.2008 14:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини