Мер Івано-Франківська має намір збудувати міні-котельні для кожного дошкільного закладу

Мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус має намір збудувати міні-котельні для кожного дошкільного закладу. Він категорично застерігає всіх прихильників автономного опалення про те, що "…в дитячих садочках його не припустимо встановлювати". Віктор Анушкевичус переконаний, що "…газова труба у дошкільному закладі є небезпечною, а тому дозвільні установи не видадуть на це жодних документів". Про це повідомив власкор ZAXID.NET в Івано-Франківську.

Наразі мер дав доручення фахівцям управління освіти і науки міськвиконкому вивчити питання будівництва окремої котельні біля кожного дитсадка із врахуванням "…альтернативних видів палива". До прикладу, нагадав мер, школа у Крихівцях опалюється завдяки котельні, яка працює на тирсі.

До кінця року, каже Анушкевичус, питання котелень і обігріву дошкільних закладів буде вивчено, а в 2009 році у бюджеті будуть передбачені необхідні кошти для реалізації цього рішення. Йдеться про 3-3,5 млн гривень, оскільки будівництво кожної котельні коштуватиме від 100 до 150 тисяч гривень.

У ці дні, підкреслив мер, температура у дитсадках є на його особистому контролі. У групах вона не нижче 15 градусів, приміщення обігріваються електроприладами. Якщо захворюваність дітей буде рости, зауважив Віктор Анушкевичус, він оголосить карантин.
old_editor, 25.09.2008 03:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини