Військові частини Львівщини та Франківщини завтра можуть залишитись без харчування

Військові частини Львівської, Івано-Франківської області можуть залишитись без харчування.

Про це повідомив заступник директора ТОВ «Ганна-Марія» (фірма, яка надає послуги з харчування ) Ігор Франків сьогодні на прес-конференції.

Він повідомив, що техніку та працівників компанії не допускають на територію військових частин. «16 вересня ми отримали телеграму від Департаменту держзакупівель Міноборони про розірвання договору. В телеграмі йдеться, що договір розірвано за «систематичне порушення умов договору і за неякісне надання послуг з харчування, що призвело до отруєння військовослужбовців», — розповів Ігор Франків.

Франків наголосив, що ці обвинувачення не відповідають дійсності, окрім того, департамент зобов’язаний у випадку розірвання угоди попередити про це за 2 місяці. «Від нас вимагають завтра передати все майно і забрати своїх людей. Це нереально зробити за один день», — наголосив співвласник товариства.

ТОВ «Ганна-Марія» перемогла у тендері з харчування військових у червні 2007 року. Наприкінці 2007 року Міноборони провело новий тендер і продовжило угоду з фірмою до 31 грудня 2008 року. Не зважаючи на це, влітку 2008 року Департамент проводить тендер з закупівлі тих самих послуг, які вже надає «Ганна-Марія». Переможцем цих торгів визнали київське ТОВ «Мезон-К» і департамент укладає з ним угоду. «По закону, ніякого іншого тендеру бути не могло, оскільки по предмету тендеру вже є діюча угода», — наголосив Франків.

Відповідно зараз фірму не допускають до складів з продукцією, через що вона не може організувати належне харчування. З іншого боку, прокуратура попередила керівництво, що у випадку не надання харчування буде відкрито кримінальну справу. «Є діючий договір, ми зобов’язані харчувати солдат», — додав підприємець.

ТОВ «Ганна-Марія» зараз оскаржує у Господарському суді Києва факт проведення тендеру у 2008 році. «З хвилини на хвилину очікуємо на ухвалу Господарського суду», — повідомив Франків. У випадку, якщо представників фірми не допустять на територію військових частин, завтра військовослужбовці можуть залишитись без харчування.

ТОВ «Ганна-Марія» очолює Дмитро Щербан, який свого часу створив у Львові приватний комерційний ринок «Галицьке перехрестя». Також Щербан є одним з інвесторів відпочинково-розважального комплексу «Колиба».

Вголос
old_editor, 24.09.2008 02:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини