Зелений туризм як можливість працевлаштування сільської молоді

Упродовж трьох днів на Прикарпатті проходитиме Всеукраїнський семінар „Розвиток молодіжного підприємництва на селі. Сільський зелений туризм”. Його організатори - Міністерство у справах сім”ї та молоді, Всеукраїнський молодіжний центр праці, відповідні обласні структури.

Як зробити так, аби молодь не втікала з села, приватні садиби як місце можливої праці, підготовка фахівців для туристичної індустрії, співпраця влади, бізнесу, громади для розвитку молодіжного підприємництва – про все це йтиметься на семінарі, а також його учасники ознайомляться з досвідом надання послуг гостинності прикарпатськими приватними садибами в Яремчі, Татарові, Косові, Яворові, Коломиї, на „Буковелі”.

За словами директора обласного молодіжного центру праці Лесі Аронець, назвати точну цифру, скільки молоді зайнято в зеленому туризмі, складно, це здебільшого сімейний бізнес. Але якщо врахувати, що в області діє до півтисячі господарств, які надають послуги гостинності, то зрозуміло: це можливість працевлаштування багатьох людей.

Щороку майже 600 випускників навчальних закладів отримують дипломи за спеціальностями, пов'язаними з туризмом. Між тим ліцензійних турфірм нема і півсотні, - інформує IA MALAKAVA. На підготовку фахівців у сфері зеленого туризму орієнтоаний й Інститут туризму Прикарпатського університету ім. В.Стефаника, який відзначив своє 5-річчя.

Все більше приватним садибам потрібні будуть бухгалтери, економісти, менеджери, юристи.
old_editor, 24.09.2008 01:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини