Турчинов: Допомогу людям Уряд виділив у повному обсязі, затримують виплати облдержадміністрації

Кошти на ліквідацію наслідків стихійного лиха та допомогу людям Уряд виділив у повному обсязі, затримка за ОДА. Про це вчора заявив Олександр Турчинов на засіданні Центрального штабу Уряду з ліквідації наслідків стихійного лиха у західних областях України.

В обговоренні проблемних питань взяли участь Міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова, Міністр фінансів Віктор Пинзеник, Міністр охорони здоров’я Василь Князевич, Міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда, Міністр освіти Іван Вакарчук та інші.

На засідання також були запрошені Голови обласних державних адміністрацій Вінницької, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької та Тернопільської областей. Проте губернатори не приїхали. «Вони й сьогодні не прибули на засідання Центрального штабу, щоб прозвітувати про стан виконання робіт з ліквідації наслідків повені», заявив Голова Центрального штабу Уряду з ліквідації наслідків стихійного лиха у західних областях України Олександр Турчинов.

Перший віце-прем’єр-міністр був змушений констатувати уповільнення процесу відновлювальних робіт у постраждалих регіонах.

Зі свого боку Людмила Денісова прозвітувала про роботу, здійснену Мінпраці, у цьому напрямку. Зокрема, за рахунок коштів резервного фонду держбюджету (першого траншу коштів) та коштів субвенції держбюджету (другого траншу коштів) сім’ям, які постраждали внаслідок стихійного лиха, та сім’ям загиблих внаслідок стихії було перераховано допомогу на загальну суму 575,8 млн. грн.:

1. Виплачено допомогу сім’ям 36 загиблих внаслідок стихійного лиха на загальну суму 3,6 млн. грн. – по 100 тис. грн.

2. За рахунок резервного фонду держбюджету (першого траншу коштів) за списками, затвердженими райдержадміністраціями, 32,6 тис. осіб через установи Ощадбанку та Укрпошти перераховано та фактично виплачено допомогу на загальну суму 50,7 млн. грн.

За рахунок коштів субвенції (другого траншу коштів) перераховано допомогу 82,2 тисячам осіб на загальну суму 521,5 млн. грн.:

•по І-ІІІ категорії постраждалих сімей перераховано допомогу 31,3 тис. осіб (або 96 % від чисельності сімей, яким було перераховано допомогу за рахунок коштів резервного фонду) на загальну суму 448,4 млн. грн.

•Перераховано допомогу для підготовки студентів та школярів до навчального року 14 283 особам.

•Виплачується допомога близько 50 тис. сімей у зв’язку із втратою сільськогосподарської продукції, пошкодженням господарських будівель, загибеллю домашніх тварин на суму 52,5 млн. гривень. За даними Ощадбанку та Укрпошти фактично виплачено таку допомогу на суму 47,8 млн. грн., або 91,1% від перерахованої суми допомоги.

•У Чернівцях виплачується допомога 1 244 підприємцям, які мали відведені місця для торгівлі на організованому ринку, на суму 6,2 млн. грн. Фактично виплачено таку допомогу 1 080 підприємцям на загальну суму 5,4 млн. грн., або 87 % від перерахованої суми допомоги.

За результатами засідання Уряд доручив Міністерству праці та соціальної політики України, а також головам облдержадміністрацій постраждалих регіонів, у найкоротші терміни остаточно вирішити всі питання стосовно соціального захисту населення 6 областей.
old_editor, 23.09.2008 16:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини