Калуська ТЕЦ відключена від газопостачання через борги. Калушу загрожує екологічна катастрофа

У місті Калуші Івано-Франківської області виникла надзвичайна екологічна ситуація у зв'язку з припиненням подачі газу на Калуську ТЕЦ за борги.

Про це йдеться в інформації, опублікованій на офіційному сайті «Карпатнафтохіму».

За інформацією, 17 вересня о 15:15 під керівництвом представників департаменту безпеки «Нафтогазу України» Калуську ТЕЦ відключили від газопостачання, незважаючи на рішення Івано-Франківської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки про недопущення таких дій.

Згідно із повідомленням, в результаті зупинки Калуської ТЕЦ припинилася подача пари на виробництва «Карпатнафтохіму» і «Лукора», зупинилася азотно-киснева станція.

В результаті припинилося виробництво азоту, відсутність якого в технологічних процесах може призвести до створення вибухопожежонебезпечних сумішей і токсичних речовин.

Зупинка ТЕЦ, зазначається в інформації, також призвела до припинення подачі пари на єдині в Калуші очисні споруди «Лукора». Пара необхідна для знищення хвороботворних мікробів і бактерій під час теплової обробки опадів, які утворюються в процесі біологічного очищення господарчо-побутових стічних вод.

Відсутність такої обробки, акцентується в повідомленні, може призвести до потрапляння бактерицидних забруднень в річку Дністер і створити санітарно-епідеміологічну ситуацію з непередбаченими наслідками.

На очисні споруди «Лукора» надходили також стічні води з житлового масиву Калуша.

Згідно з інформацією, з 18 вересня, у зв'язку з рішенням Львівського апеляційного суду від 15 вересня про припинення договору «Лукора» з міським комунальним підприємством «Водотеплосервіс», очисні споруди «Лукора» перестали приймати стічні води з житлових масивів Калуша.

Як зазначається в інформації, в такій ситуації комунальні служби Калуша повинні припинити подачу води в місто, щоб попередити загрозу затоплення підвалів житлових будинків та інших споруд побутовими стоками, які не прийматимуть очисні споруди.

Зупинка Калуської ТЕЦ, підкреслює прес-служба, також паралізувала роботу всіх промпідприємств міста, стоки від яких надходили на очисні споруди «Лукора».

Як повідомлялося раніше, ДК «Газ України» вирішила відключити від газопостачання Калуську ТЕЦ.

ІнтерМедіа консалтинг
old_editor, 23.09.2008 14:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини