На Прикарпатті перебуває делегація Паневежського повіту (Литва)

На Прикарпатті перебуває делегація Паневежського повіту (Литва). В її складі 15 осіб, в основному це представники науки, соціальної сфери, службовці адміністрації повіту.

Під час зустрічі голів облдержадміністрації та обласної ради Миколи Палійчука та Ігоря Олійника, представників освіти і культури міста з делегацією на чолі з головою Паневежського повіту Геме Умбрансене була запропонована співпраця у сфері туризму та обміну дітьми, а також прохання в досвіді реорганізації інтернатів та промоції вузькоколійки “Карпатський трамвай” ТОВ “Уніплит”, що в місті Долина. Йшлося і про шлях Литви до ЄС та НАТО. Геме Умбрансене наголосила, що Литва підтримує наміри України у питаннях євроінтеграції нашої держави.

Литовські гості відвідали Українську гімназію №1, Івано-Франківський державний коледж технологій та бізнесу, Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника та ознайомились з культурними принадами нашого міста.

Як інформує журналіст IA MALAKAVA, гості побувають також на Коломийщині, зокрема в Печеніжинській спеціалізованій школі-інтернаті, в музеях “Гуцульщина” та “Писанка”, ознайомляться з роботою Косівського районного центру дитячої творчості та матимуть зустріч з педагогічним та студентським колективами Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва Львівської Національної академії мистецтв.

В четвер планується сходження на Говерлу, як альтернатива - гірськолижний курорт “Буковель”. У п’ятницю гості відвідають гуцульський базар в Яремче.
old_editor, 24.09.2008 01:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини