В Івано-Франківську можуть з’явитися 9 нових ЖЕО

Рішення про створення в Івано-Франківську нових комунальних підприємств перенесено на розгляд позачергового засідання виконкому. Проект рішення, на думку фахівців, має стратегічне значення для реформування житлово-комунального господарства міста. Передбачається створення дев’яти житлових компаній, які діятимуть паралельно дев’яти існуючим ЖЕО, але без кредиторської заборгованості, пені і штрафів.

Житлові компанії матимуть оптимальну структуру зі зменшеною чисельністю працівників. У існуючих ЖЕО витрати на утримання адмінперсоналу становлять 60-70% бюджету. Фахівці переконані, якщо провести скорочення людей у чинних ЖЕО, затрати знову збільшаться, бо доведеться здійснити компенсаційні виплати.

Наразі, представники влади ще не знають, скільки потрібно створити нових підприємств. Є думки, що достатньо буде створити один або два нові ЖЕО.

Як повідомив власкор ZAXID.NET, нині кредиторська заборгованість ЖЕО становить 22,5 млн грн. Комунальники переконані, що цей тягар їм не дозволяє ефективно працювати.

Джерело: ZAXID.NET
old_editor, 04.09.2008 18:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини