„Карпатського вернісажу” не буде. Буде „Прикарпатський...”

13-14 вересня на площі Шептицького в Івано-Франківську пройде традиційний фестиваль народно-прикладного мистецтва „Прикарпатський вернісаж”, який організовує виконком Івано-Франківської міської ради під патронатом Державної служби туризму і курортів України за сприяння Центру Туристичної Інформації.

У програмі свята — церемонія нагородження міста Почесним прапором Європи (за культурні зв’язки з країнами зарубіжжя), виставка-продаж мистецьких творів, майстер-класи від народних майстрів, концерт „Станіславські таланти” за участю студентської молоді та промотури містом і областю для журналістів.

Не сплутайте цей фест із фестивалем народного декоративно-прикладного мистецтва „Карпатський вернісаж”, що його в другу суботу й неділю вересня три минулі роки поспіль проводила Рада з туризму Карпатського регіону. Незважаючи на подібність назви, програми і збіг у датах, фестивалі не продовжують і не заступають один одного. Хід міськвиконкому (зайняти „нішу”, яка виявилася вільною цьогоріч, і використати популярність іншого заходу) можна було би назвати крадіжкою ідеї, якщо би це у світі бізнесу не було відомим і розповсюдженим прийомом під назвою „агресивний маркетинг”.

„З року в рік наш фестиваль росте і у 2007 році кількість учасників „Карпатського вернісажу” перевищила 300 осіб, які представляли найрізноманітніші точки України, а також ближнього зарубіжжя, — відзначають у листі до учасників фесту його організатори. — Цю вимушену річну перерву ми використаємо з користю для усіх нас, адже протягом цього часу наш колектив розроблятиме нове обличчя «Карпатського вернісажу», у якому залишаться усі найкращі фактори з попередніх років і додадуться позитивні інновації...” Отже, невідомо, як наступний „Прикарпатський вернісаж”, а „Карпатський вернісаж” обіцяє, що відбудеться у другу суботу та неділю вересня 2009 року. Не виключено, що Івано-Франківськ матиме два „вернісажі”, чим іще раз доведе всій Україні, яке ми все ж таки унікальне місто.

Н.БІЛА

Галицький кореспондент
old_editor, 04.09.2008 15:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини