Івано-Франківська обласна організація ЄЦу реальний вихід із ситуації, що склалась в країні, бачить у розпуску парламенту

Президія Івано-Франківської обласної організації Єдиного Центру оприлюднила заяву, в якій, зокрема йдеться:

Спільне голосування Блоку Юлії Тимошенко, Партії регіонів та комуністів у Верховній Раді України 2 вересня є не тільки переформатуванням демократичної коаліції, але й фактично означає державний переворот, оскільки веде до порушення балансу влади та узурпації влади двома партійними кланами.

Об’єднання Блоку Юлії Тимошенко з політичними силами, які підтримують злочинну політику Кремля на Кавказі, та відмова БЮТу від голосування з питань грузинського конфлікту ставлять під сумнів його політичні гасла спрямовані на європейський шлях розвитку Української держави. Більше того, це, фактично, крок до втрати української незалежності, оскільки така позиція українського парламенту провокує аналогічні, як у Грузії, дії Росії в Криму.

В 2004 році, мерзнучи на майдані, сотні тисяч українців ще раз відстояли своє право на незалежність. В 2007 на позачергових виборах ми підтвердили європейський курс нашої держави і не дали проросійським силам в українському парламенті скупити необхідних їм 300 голосів для зміни Конституції. Віддаючи свої голоси за Віктора Ющенка та Юлію Тимошенко, ми перш за все голосували за європейський вибір України, за вступ України в НАТО, як гарантію нашої безпеки в майбутньому, за збереження єдиної державної мови та подальший розвиток держави.

Голосуючи за демократичні сили, ми голосували за Україну, і ми нікого не уповноважували самостійно змінювати обрані нами спільні політичні пріоритети.

Сьогодні склалася ситуація, коли не тільки виборці, але й самі члени БЮТу мають право вимагати пояснення від очільників свого блоку, яким чином їхні спільні з регіоналами та комуністами голосування за антидержавні та антиукраїнські рішення сприятимуть реалізації передвиборчих обіцянок партії щодо європейського курсу України.

Враховуючи все вищенаведене, Президія Івано-Франківської обласної організації Єдиного Центру вважає необхідним всім здоровим демократичним силам суспільства об’єднатися навколо чинного курсу Президента України Віктора Ющенка проти спроб БЮТ та ПР узурпувати владу. У цій загрозливій і небезпечній для України ситуації лише Президент залишається єдиним гарантом нашої незалежності, територіальної цілісності і подальшого демократичного розвитку України.

Єдиний Центр бачить реальний вихід із ситуації, що склалась, - це розпуск парламенту Президентом України і проведення позачергових парламентських виборів.

І ми всі повинні пам’ятати, що збереження стабільності в країні залежить від ситуації в кожній області. Тому, не зважаючи на заколот у парламенті, всі політичні сили регіону не повинні допустити загострення ситуації на місцях.

Ми звертаємось до всіх демократичних сил області негайно розпочати політичні консультації щодо ситуації, яка склалась на сьогодні в державі.

old_editor, 05.09.2008 13:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини