Катерина Ющенко передала медичній амбулаторії села Нижнів комплект медичного устаткування

Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» продовжує акцію допомоги жителям західних областей України, потерпілих від стихійного лиха. Про це заявила Голова Наглядової ради Фонду пані Катерина Ющенко під час прес-конференції, що відбулася в селі Нижнів Тлумацького району Івано-Франківської області.

Звертаючись до присутніх, пані Катерина Ющенко висловила співчуття всім потерпілим, особливо тим, хто втратив рідних, дітей. «Сьогодні я мала можливість зустрітися з багатьма людьми, що постраждали від повені в цьому регіоні, - сказала вона. - Я бачила зруйновані будинки, школи, лікарні, бібліотеки. І я переконалася, як природне лихо змінило життя багатьох людей, у кого - на місяці, а у кого - на все подальше життя».

Разом з тим пані Катерина виразила задоволення тим, що наслідки цієї трагедії переборюються - хоч і повільно, але впевнено. «Потік як місцевої, так і міжнародної допомоги продемонстрував, що ми, українці, - частина суспільства, що ми навчилися допомагати один одному в той час, коли це необхідно, - сказала вона. - Я вражена швидкою й по-справжньому християнською реакцією, яку ми побачили».

Катерина Ющенко повідомила, що Фонд «Україна 3000» разом з партнерами теж надає допомогу постраждалим районам. Так, за сприяння Міністерства аграрної політики Фонд звернувся до великих сільськогосподарських компаній, які виділили 500 тонн борошна, 100 тонн цукру, 150 тонн масла, 20 тонн м'ясних продуктів.

Міжнародна компанія «Кока-Кола», що вже надала 70 тисяч літрів питної води в уражені стихією області, дає сьогодні ще 80 тисяч літрів.

За сприяння Міністерства охорони здоров'я України Асоціація фармацевтичних підприємств України зібрала й відправила у постраждалі від стихії області ліки на суму 424 тисячі гривень. Катерина Ющенко повідомила, що Фонд «Україна 3000» приєднався до цієї акції й разом з компанією «Санофі Авентіс» передав кілька тисяч вакцин проти гепатиту А в постраждалі регіони.

Також пані Катерина відзначила, що Фонд разом з компанією «Ганза» передає в районні й шкільні бібліотеки Івано-Франківської області 50 комплектів книг (по 12 книг у комплекті), включаючи альбоми Національного музею України, а на Тернопільщину - українську й зарубіжну літературу. Загальна вартість книг перевищує 200 тисяч гривень.

Катерина Ющенко подякувала Благодійному фонду Бориса Литовського «Здоров'я нації», що передав медикаменти на суму 1 мільйон 20 тисяч гривень. Список необхідних препаратів був погоджений представниками Фонду зі Штабом по ліквідації надзвичайної ситуації, у нього ввійшли жарознижуючі, протидіарейні препарати й антибіотики. Медикаменти передаються в лікувальні установи постраждалих областей.

«Ми сподіваємося, що ця допомога «закриє» найбільш насущні потреби в медикаментах у цих регіонах», - підкреслила пані Катерина.

Крім того, Катерина Ющенко відзначила, що відвідування будинків показало найгостріші потреби кожної родини - від дитячого одягу до матеріалів для відновлення житла. «Фонд «Україна 3000» вирішив надати постраждалим областям допомога на суму 500 тисяч гривень для закупівлі цементу, цегли, склопакетів, одягу й книг для дітей напередодні нового навчального року, шкільних парт і дощок для відновлених шкіл, ковдр і комплектів постільної білизни», - сказала вона.

Пані Катерина додала, що представники Фонду «Україна 3000» залишаються в цьому регіоні, щоб «визначити, що необхідно в першу чергу, і скоординувати подальшу підтримку від бізнесу й благодійних фондів на наступні тижні й місяці».

Катерина Ющенко висловила щиру подяку всім, хто «не пошкодував свого часу, фінансів і іншої допомоги, хто продемонстрував, що наші громадяни єдині й підтримують один одного».

Від імені Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» пані Катерина Ющенко передала медичній амбулаторії села Нижнів комплект медичного устаткування - сумку для надання невідкладної медичної допомоги з апаратом для виміру тиску, електрокардіограф з комплектом видаткових матеріалів, аспіратор і електронні ваги для немовлят. Вартість благодійної допомоги склала близько 45 тисяч гривень.

Джерело: Міжнародний благодійний Фонд «Україна 3000»

Фото Вадима Маслова
old_editor, 18.08.2008 15:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини