На 18 серпня планується засідання уряду, а на 19 серпня - засідання РНБО щодо ходу відновлювальних робіт в зоні стихійного лиха

У вівторок, 19 серпня, Президент Віктор Ющенко планує провести розширене засідання Ради національної безпеки і оборони, присвячене ходу робіт із подолання наслідків стихії у місцевостях, оголошених зоною надзвичайної екологічної ситуації. Про це він повідомив під час наради у Галичі (Івано-Франківська область).

За словами Глави держави, на засіданні Радбезу мають бути заслухані звіти голів державних адміністрацій областей, окремі місцевості яких постраждали від повені.

Також на засідання будуть запрошені голови державних адміністрацій районів, що найбільш постраждали від повені.

Окрім того, планується заслухати проміжний звіт Генпрокуратури та міністра з питань надзвичайних ситуацій.

Окремим важливим питанням засідання стане програма сучасного забезпечення Міністерства з питань надзвичайних ситуацій. Президент наголосив, що лише через відповідне оснащення міністерства можна забезпечити «ефективне використання його зусиль».

Віктор Ющенко також зазначив, що йтиметься про важливість запровадження в Україні ефективної системи загальнонаціонального оповіщення населення. Загалом, «західні території повинні бути технічно більш підготовлені до такого роду викликів».

Президент наголосив, що на засідання РНБО мають бути підготовлені уніфіковані звіти керівників постраждалих територій, які дадуть змогу «об'єктивно оцінити роботу органів місцевого самоврядування, місцевих адміністрацій, відповідних міністерств та відомств».

«Переконаний, через відкрите профільне обговорення цих уроків ми можемо знайти більш ефективну державну політику по подоланню стихійного лиха сьогодні або на майбутнє», - сказав Віктор Ющенко.

Окремим важливим питанням, яке може бути включене до порядку денного засідання РНБО, стануть проблеми лісового господарства та несанкціонованої вирубки лісу. «Я все зроблю, щоб на засіданні РНБО було прийнято рішення про заборону суцільної промислової вирубки лісу», - заявив Президент. «Нам треба вимагати у цьому секторі господарства максимально широкого впровадження сучасних технологій і охайного ставлення до навколишнього середовища», - вважає Віктор Ющенко. За його словами, силові відомства у грудні напередодні новорічних свят мають провести спецоперації, мета яких - недопущення неконтрольованої вирубки молодого лісу.

Президент також пропонує провести позачергове засідання Уряду в понеділок, 18 серпня. На ньому Глава держави пропонує розглянути питання пооб'єктного фінансування дорожньої інфраструктури та водного господарства, ушкоджених повінню. На думку Президента, відсутність пооб'єктного фінансування є найбільшою проблемою, яка заважає ефективній роботі із відновлення зруйнованих доріг. «Я б хотів звернути увагу Уряду на більш відповідальне фінансування цих об'єктів... думаю, сьогодні це одна із серйозних проблем, якою нам можна докоряти», - зазначив Віктор Ющенко.

Президент наголосив, що як би надалі не реалізовувався план відбудови дорожньої інфраструктури, до 1 вересня мають бути готові всі мости, в тому числі, пішохідні, які забезпечують доступ дітей до шкіл.

Джерело: Прес-служба Президента України Віктора Ющенка
old_editor, 18.08.2008 03:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини