Президент вважає недостатньою увагу Уряду до фінансування відновлювальних робіт у зоні надзвичайної екологічної ситуації

Про це Віктор Ющенко сказав в інтерв'ю журналістам у Галичі (Івано-Франківська область). «Мені соромно, що досі пооб'єктне фінансування - починаючи від мостів, доріг - ще не затверджене Урядом. Переконаний, так не працюють у режимі стихійного лиха», - сказав він.

Глава держави звернув окрему увагу на незадовільну роботу з відбудови зруйнованих стихією автомобільних доріг та транспортної інфраструктури.

За словами Президента, за три тижні, що минули, «зроблено набагато менше, ніж сподівалися». Зокрема Віктор Ющенко нагадав, що лише на Івано-Франківщині стихія зруйнувала понад 400 мостів, однак на сьогодні збудовано тимчасових приблизно 15% автомостів та 20% пішохідних. Він наголосив на важливості активізації та більшої організованості цієї роботи. Водночас Президент відзначив, що за виконані у регіоні роботи «Укравтодор» не отримав 45 мільйонів гривень. «Є закон України, який зобов'язує Уряд ритмічно виділяти ці кошти», - наголосив Президент.

Він нагадав, що на відновлення доріг, берегоукріплення та мостів області передбачено майже 350 мільйонів гривень, а виділено лише 50 мільйонів.

Віктор Ющенко повідомив, що має намір зробити серйозні висновки щодо тих структур, які на сьогодні значною мірою не допрацювали у питаннях ліквідації наслідків стихійного лиха. За словами Глави держави, на нараді у Івано-Франківську він має намір заслухати доповіді голів державних адміністрацій шести областей, окремі місцевості яких було проголошено зоною надзвичайної екологічної ситуації, щодо потреб цих територій, зокрема, у фінансуванні, проблем із його затримками. Також буде обговорено дату позачергового засідання уряду, на якому мають бути вирішені ці питання.

Джерело: Прес-служба Президента України Віктора Ющенка
old_editor, 18.08.2008 03:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини