Віктор Ющенко відзначив прогрес у подоланні наслідків повені в Івано-Франківській області

Перебуваючи у селищі Верховина, Президент України Віктор Ющенко відзначив у розмові із місцевими мешканцями, що до району надійшла частина гуманітарної допомоги - понад 1,3 тис т продуктів харчування, 1,5 тис. комплектів ковдр, сто ліжок, бензопили, електрогенератори тощо. Про це повідомила прес-служба глави держави. Крім того, Міністерство оборони передає місцевій владі 14 одиниць спецтехніки - бензовозів, пожежні машин, машин для підвозу харчів та питної води. Військові також передають району два понтонні мости.

В.Ющенко повідомив, що до 1 вересня має бути завершено ремонт у всіх підтоплених школах не лише в Івано-Франківській обл., а й по усіх постраждалих від повені місцевостях, що були оголошені зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Коментуючи хід відновлювальних робіт, Президент назвав завданням номер один відновлення житлових будинків та ремонт автодоріг. Вже виділено кошти на капітальний та поточний ремонт ушкоджених будинків. Для кращого вирішення житлової проблеми, зазначив Президент, місцева влада має провести повторну інвентаризацію постраждалого від стихії житла, на якій наполягає група місцевих жителів.

Глава держави запевнив, що найближчі три місяці будуть присвячені активному спорудженню житлових будинків.

У цьому контексті В.Ющенко повідомив, що київська міська влада взяла зобов'язання збудувати нову школу у селі Яблуниці Верховинського району вартістю близько 30 млн грн. Крім того, Київ планує побудувати у районі 18 житлових будинків.

Говорячи про відбудову автошляхів, Президент відзначив прогрес у цих роботах: із 187 км зруйнованих доріг не відновленими залишилися 68 км, через що без сполучення залишаються 12 сіл. "Немає сумніву, що ближчим часом ми цю роботу зробимо", - зазначив Президент.

Як на позитив він вказав на досить спокійну санітарно-епідеміологічну ситуацію в районі: відсутність епідемій та наближених до них за характеристиками ситуацій.

Звертаючись до місцевих мешканців, Президент ще раз наголосив на тому, що вони не залишаться на самоті із своєю бідою.

"Всі ті наслідки, які нам треба прийняти, залишити у минулому, можна перебороти тільки разом...тут буде працювати вся Україна", - наголосив він, ще раз закликавши до взаєморозуміння та консолідації у справі подолання наслідків лиха. Президент запевнив, що і надалі триматиме на контролі ситуацію у районі.

Джерело: РБК-Україна
old_editor, 18.08.2008 02:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини