На Львівській залізниці залишилася лише одна закрита для руху потягів ділянка

На сьогодні львівські залізничники продовжують роботи на 5 км дільниці Завалля-Вижниця, де повінню пошкоджено залізничний міст довжиною 427 метрів через річку Черемош. На усіх інших ділянках рух повністю відновлено.

Львівські залізничники вже відкрили для руху потягів один з найважчих для відбудови перегонів Делятин-Товмачик ділянки Делятин-Коломия. Унаслідок повені 23-27 липня, яка призвела до стрімкого підйому рівня води у річці Прут, на 35 кілометрі перегону було зруйновано 75-метрову підпірно-протирозмивну стінку висотою 10 метрів. У повітрі повисло 150 метрів колії. Над відновленням руху потягів цією ділянкою залізничники працювали три тижні.

Окрім затраченого часу і сил залізничникам знадобилися 370 вагонів бутового каменю, щебеню та залізобетонних виробів. Загальний обсяг відновлення та укріплення земляного полотна у цьому місці — 13 тисяч кубометрів інертних матеріалів.

Першочергові роботи з відновлення руху на перегоні Делятин-Товмачик обійшлися залізничникам у 5,4 млн.грн. Проте, тут необхідно ще облаштувати фундамент та збудувати нову підпірну стінку вартістю 15,5 млн.грн.

Довідка: Загалом по залізниці повінь спричинила 62 випадки пошкоджень об'єктів залізничної інфраструктури.

На роботах з ліквідації наслідків стихійного лиха на залізниці працювало до 100 одиниць залізничної техніки, 5 відбудовчих поїздів, близько 7 000 працівників залізниці та Державної спеціальної служби транспорту. Вартість робіт з ліквідації наслідків стихійного лиха орієнтовно складе 618 млн.грн., зокрема 128 млн.грн. у Івано-Франківській області.

ПРЕС-ЦЕНТР ДЕРЖАВНОГО ТЕРИТОРІАЛЬНО-ГАЛУЗЕВОГО ОБ’ЄДНАННЯ «ЛЬВІВСЬКА ЗАЛІЗНИЦЯ»
old_editor, 18.08.2008 14:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини