Енергетики відновлюють електропостачання на Прикарпатті

Сьогодні усі технічні сили енергетики спрямовують на швидше відновлення електропостачання мешканцям Івано-Франківської області. Адже шквальні вітри та грози, які пронеслися краєм у ніч з 23 на 24 червня, пошкодили повітряні лінії електропередач і спричинили вимкнення електропостачання в 12 районах Прикарпаття. Пориви вітру в області місцями сягали – до 25-30 м/с. Їхній удар прийняли на себе розподільчі електромережі (0,4 -10 кіловольт), при чому високовольтні лінії електропередач (110-35 кіловольт) не постраждали. За попередніми підрахунками, збитки компанії від стихії становлять 100 тисяч гривень.

24 червня станом на 9.00 ранку над ліквідацією наслідків буревію працювало більше півсотні аварійно-відновлювальних бригад філій ВАТ «Прикарпаттяобленерго». Як стверджують енергетики, у їхньому розпорядженні є достатній запас необхідних для відновлення електропостачання матеріалів та обладнання, задіюється спеціалізована техніка та спецмеханізми.

На разі пошкоджене електропостачання 63 населених пунктів. Найбільше постраждав Галицький район, тут повністю знеструмлені більше 20 сіл, частково м. Галич, та Рогатинський район (5 населених пунктів). Окрім цього, через природні колізії без електроенергії залишилися мешканці окремих населених пунктів Тисменицького, Рожнятівського, Косівського, Коломийського, Долинського районів та Яремчанської міськради.

Обласний центр не відчув такої дії стихії, як райони, оскільки електропостачання тут здійснюється переважно кабельними лініями. Тому в Івано-Франківську знеструмлені лише дві повітряні лінії в селі Опришівці, є поодинокі погашення. Тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Джерело: Прес-служба "Прикарпаттяобленерго"
old_editor, 24.06.2008 17:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини