Рятувальники МНС працюють на ліквідації наслідків складних погодних умов у західних областях

З 14:00 до 16:00 23-го червня на території Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей склалася складна метеорологічна обстановка, що супроводжувалася грозами, зливовими дощами та шквалистими поривами вітру.

Львівщина

Внаслідок стихії у Львові та на території восьми районів області (найбільше постраждав Яворівський район) через пориви та спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП сталося знеструмлення 771 населеного пункту (тимчасово і Львова), на шести залізничних напрямках (Самбірському, Стрийському, Ходорівському, Краснянському, Сокальському та Мостицькому) внаслідок поривів та знеструмлення контактних мереж був призупинений рух електропотягів. У шести районах Львова, на Личаківському цвинтарі, Стрийському парку та парку імені Костюшка зареєстроване повалення близько 230 дерев. У Львові, Золочівському, Миколаївському, Перемишлянському та Яворівському районах шквалистими поривами вітру пошкоджені покрівлі приватних житлових будинків та об’єктів соціально-побутової сфери, їхня кількість уточнюється. Від падіння предметів будівельних конструкцій та дерев смертельні травмовані 2 людини (1 жінка у Львові, 1 чоловік у Миколаєві), травми різних ступенів важкості отримали 5 людей, які госпіталізовані. У селі Тарнавка Старосамбірського району на лузі під час грози при збиранні сіна від ураження блискавкою загинули чоловік (1941 р.н.) і жінка (1943 р.н.). Підрозділами МНС врятовані 4 громадян. О 18:15 бригадами Львівської залізниці повністю відновлений рух електропотягів на всіх напрямках. Комісією ТЕБ та НС облдержадміністрації створені робочі групи для координації дій із проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт та уточнення збитків, завданих стихією.

Тернопільщина

На території 6 районів області знеструмлені 165 населених пунктів, шквалистими поривами вітру пошкоджені покрівлі 87 приватних житлових будинків та об’єктів соціально-побутової сфери.

У 5 областях залишаються знеструмленими 920 населених пунктів.

Станом на ранок 24-го червня у 5 областях залишаються знеструмленими 920 населених пунктів: у Львівській – 614, Тернопільській – 162, Івано-Франківській – 76, Чернівецькій – 44 і Хмельницькій – 24. Аварійно-відновлювальні роботи ведуть підрозділи Головних облуправлінь МНС, бригади обленерго та комунальних служб, усього – 1250 чоловік і 170 одиниць техніки, в тому числі 214 рятувальників і 47 одиниць техніки МНС. Координацію аварійно-відновлювальних робіт здійснюють опергрупи ГУМНС.



Прес-служба МНС
old_editor, 24.06.2008 14:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини