Що робити, якщо Ви загубили картку про присвоєння ідентифікаційного номеру?

Для отримання Картки фізичної особи громадянин України пред'являє паспорт або паспортний документ з необхідними для реєстрації у Державному реєстрі реквізитами, а саме: прізвище, ім'я, по батькові, дату народження, місце народження та місце проживання у відповідності до п.2.1 «Положення про картку фізичної особи - платника податків», затвердженого наказом ДПА України від 27.01.1998р. № 43.

Якщо картку втрачено, за заявою власника про втрату оригіналу із зазначенням обставин утрати, органами ДПС безкоштовно видається дублікат Картки (довідки) на якій друкується слово "Дублікат".

У випадку виникнення змін у реєстраційних даних (зміна прізвища, адреса місця проживання, встановлені порушення чи неточності при формуванні ідентифікаційного номера) фізична особа протягом місяця зобов'язана повідомити про необхідність коригування реєстраційних даних про неї, подавши заяву за встановленою формою до органу державної податкової служби за місцем свого постійного проживання.

Довідка: Згідно із ст. 5 Закону України "Про державний реєстр фізичних осіб – платників податків та інших обов’язкових платежів" до Державного реєстру фізичних осіб (ДРФО) вноситься інформація про осіб, які постійно проживають в Україні, мають доходи і зобов'язані сплачувати податки та інші обов'язкові платежі, а також особи, які не мають постійного місця проживання в Україні, але відповідно до чинного законодавства зобов'язані сплачувати податки в Україні.

За матеріалами відділу масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Івано-Франківській області
old_editor, 11.06.2008 19:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини