У Івано-Франківську є унікальний військово-історичний музей

Єдиним регіональним військовим музеєм в Україні, який має повну колекцію стрілецької зброї часів Великої Вітчизняної війни та Радянського Союзу, став Івано-Франківський військово-історичний музей «Героїв Дніпра».

Досягти цієї унікальності музеєві дозволили передача з Міністерства оборони України 64 найменування стрілецької зброї. Це автомати та кулемети, які широко використовувались воюючими сторонами, як під час бойових дій, так і у післявоєнний період. Без перебільшення можна сказати, що це перший за всю історію незалежності нашої держави факт передачі такої кількості зброї регіональному музею.

Зокрема, тепер всі бажаючі прикарпатці можуть не тільки побачити, але й потримати в руках такі легендарні і відомі з кінофільмів зразки збої, як кулемет Дегтярьова, пістолет-кулемет Шмайсер, різноманітні снайперські гвинтівки. Крім цього, тут тепер можна побачити і навіть сфотографуватись біля одного з найпотужніших гранатометів Радянської армії СПГ-9, який широко використовувався під час війни у Афганістані. Також в оновлених експозиціях виставлено 16 точних копій різноманітних повітряно-зенітних комплексів та протитанкових керованих снарядів.

З початку року зали музею відвідало понад півтори тисячі глядачів. Однак з початком літніх канікул працівники цього закладу сподіваються на значне збільшення відвідувачів, адже з багато шкіл звернулись сюди з пропозицією проведення на базі музею позакласних занять. Незважаючи на досить скрутне становище з фінансуванням вхід до музею залишається вільним.

Підполковник Тарас Грень,

західний регіональний медіа центр Міністерства оборони України
old_editor, 10.06.2008 18:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини