На Косівщині відкрився музей Лісової скульптури

8-го червня ц.р. у селищі Яблунів Косівського району відбулося урочисте відкриття музею Лісової Скульптури. Засновником і керівником новоствореного закладу є знаний у селі майстер по дереву – Ігор Фартушний.

Коренепластика пана Ігоря – це сплав любові і гіркоти, надії і безумства, смішного і чарівного, кумедності і первородного гріха. Це своя індивідуальна філософія, самовираження, своє бачення світу у його прадавніх, побутових, історичних і навіть шаманських іпостасях. Споглядаючи виставку, не раз можна зловити себе на двоякому відчутті. Виразність робіт майстра часом не потребує роздумів: вони хвилюють, захоплюють, насолоджують. Однак, серед великої кількості є і такі, що заставляють до міркування, бо самі по собі означають щось велике, незвідане, таємне, божественне.

У відкритті музею взяли участь голова місцевої сільської ради, а також представники органів місцевого самоврядування

У колекції Фартушного сотні робіт, а ще безліч їх у процесі вдосконалення і доробки. Завітати до музею – це потрапити у загадковий дивосвіт лісової феєрії. Тож не позбавляйте себе можливості побачити і відчути стан душі лісової скульптури Ігоря Фартушного!

Приватний музей Ігоря Фартушного – «Лісова скульптура»,

вул. Черемшини, 57,

с. Яблунів,

Косівський р-н

тел.: (03478) 3-60-60.
old_editor, 10.06.2008 16:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини