Академічний камерний оркестр "Гармонія Нобіле" візьме участь у фестивалі "Стравінський та Україна"

З 15 по 22 червня відбуватиметься п'ятий музичний фестиваль "Стравінський та Україна". Планується, що в ньому візьмуть участь: академічний камерний оркестр "Гармонія Нобіле" Івано-Франківської філармонії, симфонічний оркестр Львівської обласної філармонії, камерний оркестр Брестської філармонії, камерний хор "Оранта", камерний оркестр "Кантабіле", заслужені артисти України, лауреати міжнародних конкурсів.

Також у рамках фестивалю заплановано показ фільму видатного британського режисера Тоні Палмера про Ігоря Стравінського "Десь на кордоні".

Довідка: Музичний фестиваль "Стравінський та Україна" заснований у 1994 році управлінням культури Волинської облдержадміністрації, Волинською обласною філармонією. Фестиваль проводиться за підтримки Міністерства культури і мистецтв України. Починаючи з 2005 року фестиваль проводиться щорічно в день народження видатного композитора XX століття Ігоря Стравінського.

Головна мета фестивалю – пропаганда і дослідження творчості І.Стравінського, вивчення його зв’язків з Україною, пропаганда кращих зразків світової та української музичної класики, позитивних тенденцій у розвитку національної культури, культурне та естетичне виховання молоді на кращих здобутках світового і національного мистецтва.

І́гор Фе́дорович Страві́нський (5 червня (17 червня) 1882, Оранієнбаум, нині місто Ломоносов Ленінградської області, Росія — †6 квітня 1971, Нью-Йорк, поховано у Венеції) — російський композитор та диригент українського походження.

Для сучасної української музичної спільноти актуальними є дослідження духовних зв'язків Ігоря Стравінського з українською культурою. Значну частину своїх творів Стравінський писав на українській землі, а їхні джерела знаходив в українському фольклорі. Райським куточком для своєї творчості І.Стравінський називав містечко Устилуг поблизу Володимира-Волинського. Він приїжджав сюди до родини, а після одруження 1906 року Ігор Стравінський розробив проект, за яким на околиці Устилуга був побудований його власний дім. Щоліта з 1907 до початку Першої світової війни композитор писав свої твори в Устилузі. В Устилузі І.Стравінський написав перший твір — фантазію для оркестру «Феєрверк», якому присвятив півтори місяці напруженої праці. Загалом же в Устилузі він працював над 17 творами, серед яких «Жар-птиця», «Петрушка» і широко відома «Весна священна».
old_editor, 11.06.2008 18:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини