Відкрито виставку розпису по шовку

28 травня відкрито персональну виставку розпису по шовку митця Олега Чуйка.

Автор робіт народився в 1974 р. у м. Тлумачі, навчався у Косівському коледжі прикладного і декоративного мистецтва ім. Василя Касіяна, закінчив художній факультет Прикарпатського університету імені Василя Стефаника та аспірантуру Харківської державної академії дизайну і мистецтв. Єкандидатом мистецтвознавства та доцентом кафедри дизайну Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету Василя Стефаника.



Персональні виставки О.Чуйка експонувалися у м. Калуші (2004 р.), Івано-Франківську (2005 р.), Збаражі (2007 р.). Також, він приймав участь у міжнародних та всеукраїнських, групових та регіональних виставках – у Росії, Словаччині; містах – Києві, Чернівцях, Кам’янці – Подільському, Хусті та Долині.

За оцінкою мистецтвознавців, твори Олега Чуйка завжди знаходять свого глядача, адже краса твору з'являється в очах поціновувача. У його творах присутні емблематика часу,наростаючий ритм спокою, зворотня перспектива почуттів, міфологія і семантика.

Художник постійно знаходиться у творчому пошуку, експериментує з технікою, формою і кольором, намагаючись віднайти свій неповторний творчий почерк. Звідси й розмаїта тематика робіт. Творчий неспокій постійно будить думку й веде художника до нових горизонтів.

Представлені роботи не залишають серед глядачів байдужих, адже у них переплелися поетична лірика, експресивне переживання, ледь вловима іронія й філософія естетичного світосприйняття.

Виставка експонуватиметься з 28 травня по 7 червня у виставковій залі Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників України (вул. Незалежності, 53).

Джерело: Офіційний сайт Івано-Франківської обласної державної адміністрації
old_editor, 29.05.2008 13:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини