АНУШКЕВИЧУСА МОЖЕ СПІТКАТИ ДОЛЯ ЧЕРНОВЕЦЬКОГО

Демократична коаліція, слідом за мером Києва Леонідом Черновецьким, може ініціювати відставку кількох мерів інших обласних центрів, зокрема, мера Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса.

Джерела MALAKAVA у НУНС говорять, що їхня політична сила разом із БЮТ та ГО «Пора» мають намір, за допомогою ВРУ, зміти владу у Івано-Франківську.

Зокрема, такий крок у НУНСі пояснюють ідейними розбіжностями у розвитку обласного центру та небажанням команди мера працювати на благо громади Івано-Франківська.

У свою чергу, джерела MALAKAVA у БЮТ повідомили, що зараз у Києві тривають дискусії стосовно відставки міських голів Львова, Харкова, Одеси, Дніпропетровська та Сум.

Аналізуючи той розклад політичних сил, який зараз існує у Івано-Франківську, можна сказати, що він жодним чином «не грає на руку» п. Анушкевичусу. Із 60 депутатських місць у міській раді, більшість належить НУНСу та БЮТ (відповідно 22 та 17 депутатів), а також ще 3 місця у «Пори». Промерівська фракція – УНП, до якої увійшли представники кількох політпартій, налічує всого 14 депутатів.

Керівником обласної організації НУНС є екс-мер Івано-Франківська, нардеп Зіновій Шкутяк, а обласним БЮТом керує нардеп Дмитро Шлемко. Обидва нардепи, за інформацією редакції MALAKAVA, перебувають у конфліктних стосунках із Віктором Андрюсовичем, тому всилі розпочати розмови на рівні Києва про відставку мера Івано-Франківська.

Отож, не виключено, що зміна керманича Івано-Франківська, про яку повідомили MALAKAVA джерела НУНСу та БЮТ, може відбутися вже найближчим часом.

Нагадаємо, раніше депутат від БЮТ Андрій Шевченко заявив, що голосування у ВР за перевибори в Києві – "це сигнал усій країні". "Ті мери, які думають, що можна безкарно "дерибанити" землю, вони будуть знати, що рано чи пізно доведеться відповідати за це порушення", - пригрозив він, але прізвищ кандидатів на відставку не назвав.
old_editor, 26.03.2008 03:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини