Андруховича висувають на Нобеля

Популярний український письменник Юрій Андрухович може стати першим кандидатом від Острозької академії на здобуття Нобелівської премії.



Про це повідомив ректор академії Ігор Пасічник на тринадцятих щорічних Днях науки, що проходять у стінах академії, пише газета "24.ua".

Інститут масової інформації повідомляє, що крім наукових досягнень академії на засіданні мова йшла і про соціальний захист українських науковців, про їхнє заохочення в Україні.

Цього року на Днях науки письменник, кандидат філологічних наук Юрій Андрухович виступив із доповіддю Поетичний переклад як наближення до неможливого.

Юрій Андрухович - український поет, прозаїк, перекладач, есеїст. Живе і працює в Івано-Франківську. У 1985 разом із Небораком і Ірванцем заснував поетичну групу Бу-Ба-Бу, яка однією з перших почала відроджувати в українській літературі карнавальні і буффонадні традиції.

Перша книга - збірник віршів Небо і площі (1985), перший роман - Рекреації (1992). Усього видав 12 книг, остання - Таємниця (2007). Лауреат багатьох вітчизняних і закордонних премій. Володіє польською і німецькою мовами.

Твори Андруховича перекладені польською, англійською, німецькою, російською, угорською, фінською, шведською мовами.
old_editor, 25.03.2008 13:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини