Степан Процюк показав свою Марійку і Костика

17 березня у Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Івана Франка презентували київське видавництво «Грані-Т» (грані творчості), книги якого протягом 2006-2008 рр. отримали відзнаки найпрестижніших книжкових конкурсів та виставок.

Одночасно відбулася презентація однієї із книжок серії «Сучасна дитяча проза» - повісті івано-франківця Степана Процюка «Марійка і Костик», передає репортер MALAKAVA.

За словами піар-директора «Грані-Т» Ніни Герасименко, основними напрямками видавництва є дитяча та культурологічна література. На рахунку видавництва уже понад 200 видань.

Книга Степана Процюка «Марійка і Костик» вийшла у рамках проекту «Грані-Т» – «Сучасна дитяча проза». «Марійка і Костик» – перша повість Степана Процюка для підлітків із серії, де вийде ще дві книги цього письменника: «Залюблені в сонце» і «Аргонавти». Як стверджує низка критиків, Степан Процюк – піонер жанру. Він заповнив, виявляється, вільну нішу у сучасній українській повісті для підлітків! Ця ніша – про кохання.

Ті підлітки, особливо, дівчатка, що вже читали твір Процюка, задоволені. Та й багато дорослих купували на презентації залишки цієї книги від попередніх продаж на недавніх книжкових форумах. Якщо так піде далі, то 3000 чи 5000 наклад повісті «Марійка і Костик» розкуплять ще до головного книжкового форуму: Львівського...

Степан Процюк – український письменник. Автор 14-ти книг. Найвідоміші серед них: «Шибениця для ніжності», «Інфекція», «Тотем», «Жертвопринесення», «Канатоходці». Є лауреатом багатьох літературних премій. Окремі твори перекладалися кількома іноземними мовами.

Видавництво «Грані-Т» засноване у лютому 2006 року, і вже перші його видання звернули на себе увагу читачів. У двох основних напрямках діяльності видавництва – дитячому та культурологічному – простежується його основні принципи: розкривати нові, часом несподівані грані творчості.

old_editor, 18.03.2008 17:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини