Коломийський музей народного мистецтва Гуцульщини і Покуття імені Йосафата Кобринського став державною власністю

Постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, комунальної власності на приватизації прийняла рішення передати єдиний майновий комплекс Коломийського музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття імені Йосафата Кобринського, що є спільною власністю територіальних громад сіл, міст Івано-Франківської області – у державну власність.

Як повідомила репортера MALAKAVA прес-служба ІФ облради, підставою для такого одноголосного комісійного рішення є наступне обґрунтування : прийняття даного рішення дасть змогу скерувати відповідне клопотання до трьох Міністерств – фінансів, економіки, культури та туризму, а також Фонду держмайна України. За прогнозом соціально-економічних наслідків, прийняття такого рішення на наступній сесії обласної ради дасть можливість звернутися до Президента України про надання музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття імені Йосафата Кобринського статусу Національного.

Нагадаємо, Коломийський музей народного мистецтва Гуцульщини і Покуття імені Йосафата Кобринського побудований у 1926 році на кошти громадськості. Його колекційна збірка нараховує майже 50 тисяч збережень і представляє всі види традиційного народного мистецтва Гуцульщини та Покуття, починаючи з 17 століття до сьогодення. Директор музею заслужений працівник культури України Ярослава Ткачук.

old_editor, 17.03.2008 14:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини