Кремль перебиває свою дипломатичну поразку – політолог про звернення Держдуми щодо визнання «ЛДНР»

Кремлю потрібно чимось перебити гіркоту своєї політико-дипломатичної поразки, пов'язаної з фактичною відмовою США і НАТО піддатися на ультиматум РФ, з цим може бути пов’язане звернення Держдуми до президента РФ Володимира Путіна з проханням визнати «ЛДНР». Про це у Фейсбуці пише політолог Володимир Горбач.

За його словами, треба чимось тиснути на офіційний Київ, оскільки Україна не піддається ні внутрішній дестабілізації, ні суспільній паніці, ні енергетичному шантажу, ні морській блокаді тощо.

«По-третє, створюється "вагомий" аргумент для тиску на ФРН та Францію як учасників Нормандської четвірки, бо це означатиме їхній дипломатичний провал як посередників. Це може бути головним "козирем" Путіна для шантажу на переговорах у нормандському форматі, якщо він на них погодиться. Тому швидкого "визнання", швидше за все не буде. По-четверте, це ще й виклик для євроатлантичної єдності Європи та США: а що ви нам зробите? Які у вас санкції? А за що? Давайте подискутуємо? По-п'яте, "визнання", якщо воно відбудеться, відкриє перспективу укладання "офіційних" воєнно-безпекових договорів про "захист" і розміщення на території російських військ за аналогією з Абхазією і Південною Осетією. По-п'яте, і це найголовніше, російське "визнання" справді остаточно скасує так звані мінські домовленості, а отже, і лінію розмежування, яка ними визначена. Це відкриє шлях до висунення нових територіальних претензій на неокуповану частину Донецької та Луганської областей. Російськими руками але під чужим прапором – «ЛНР/ДНР», - вважає політолог.

Леся, 15.02.2022 13:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини