Юридична бомба – політолог про визнання документів про освіту «ЛДНР»

Найгірше в законі, який прийняли народні депутати щодо вступу без ЗНО людей з ДНР/ЛНР, це визнання  юридично чинним на території України документ російських маріонеткових республік, про це у Фейсбуці пише політолог Андрій Смолій.

Так за його словами, у статті 44 вказано: «для осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія окремих районів Донецької та Луганської областей, територія населених пунктів на лінії зіткнення, тимчасово окупована територія Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, які отримали документ про повну загальну середню освіту, прийом на навчання до закладів вищої освіти здійснюється у межах установлених квот прийому до закладів вищої освіти України».

Смолій вважає, що мова йде про юридичну бомбу.

«Тобто таким чином створюється юридичний прецедент, який потенційно відкриває шлях до визнання Україною іншої макулатури, виданої окупантами, чинними з правової точки зору в межах держави», - додав політолог.

Нагадаємо, Верховна Рада 310 голосами підтримала президентський законопроект, який дозволяє дітям із окупованих територій Донбасу вступати на бюджет до українських вишів без ЗНО. «Свободівка» Оксана Савчук не підтримала законопроект, не розуміє, чому немає пільг для дітей військових. Разом з тим, політолог Олег Саакян вважає, що депутати дали змогу дітям з окупованих територій вирватися в Україну.

Леся, 03.07.2020 20:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини