Зазіхання на територію України. Держдума попросила Путіна визнати «ЛДНР»

Російський парламент проголосував постанову про визнання частини території України на східному кордоні з Росією окупованою і зажадав остаточного рішення про відокремлення цієї території від України.

За словами колишнього посла Валерія Чалого, мова йде про офіційне рішення російського парламенту про зазіхання на територію іншої країни.

Крім того, каже він, фактично йдеться про російський одноосібний вихід із політичних домовленостей з мирного врегулювання. Мінському процесу - кінець. І, звісно - показове знущання над канцлером Німеччини, який перебуває з візитом у Москві, додав дипломат.

У цій ситуації, на його думку необхідно прийняти термінове рішення з введення санкцій проти всіх, хто проголосував це протизаконне рішення. Окрім того, необхідно провести консультації з усіма зацікавленими сторонами з доведенням нашої позиції.

«Звернення до Генерального секретаря ООН про негайний розгляд питання надсилання миротворчого контингенту ООН на тимчасово окуповані території на сході України», - відзначив Чалий. 

Леся, 15.02.2022 13:26



Вибір редакції

Найпопулярніші новини