Сьогодні у членів команди «Європейської солідарності» пройшли обшуки - Геращенко

Сьогодні, 29 грудня, о 7 ранку відбулося обшуки в членів команди «Європейської солідарності», першого помічника Петра Порошенка, Надзвичайного і Повноважного Посла, дипломата з 25 річним стажем Юрія Оніщенка та екс-депутата Сергія Березенка. Про це повідомила у Фейсбуці нардеп Ірина Геращенко.

«Шукали… вугілля. Звичайно, це абсурд. Ми розцінюємо ці замовні дії влади як свідому провокацію проти нашої політичної команди, системний тиск, залякування, психологічні тортури. Спробу дестабілізувати опозицію і її лідера , Петра Порошенка. Країна повертається в часи Януковича, коли репресивна машина влади працювала проти опонентів. Обшуки, всупереч законодавству, проводилися за відсутності адвокатів. Також ми отримуємо чисельні сигнали з регіонів щодо тиску на наших активістів і прихильників, профілактичних бесід з нашими партійцями, тиску і переслідувань бізнесу, який симпатизує опозиції», - повідомила Геращенко.

Зокрема, за її словами, матері нардепа Софії Федини телефонували із залякуваннями , щоб Софія не брала участі в акціях протесту біля Гути.

«Ми з Марією Іоновою вчора зафіксували стеження. Всі народні депутати ЄС знаходяться під тиском, прослуховуванням, проти депутатів і їх родин ведуться брудні інформаційні кампанії дискредитації і провокацій.  Ми пов’язуємо цей сплеск терору влади зі стрімким падінням рейтингу Зеленського і зростанням підтримки ЄС та Петра Порошенка», - відзначила нардеп. 

Леся, 29.12.2021 15:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини