«Європейська солідарність» вимагає від СБУ і ДБР відкрити проти Фокіна кримінальну справу

«Європейська солідарність» звертається до СБУ і ДБР з вимогою негайно відкрити кримінальне провадження за фактом державної зради, ст.110-111 КК України щодо Вітольда Фокіна, який відверто працює на країну- агресора, а не мирне врегулювання. Про це у Фейсбуці повідомила нардеп Ірина Геращенко.

«З подивом читаю заяви слуг, що , мовляв, бздури Фокіна- це його особисті бздури, а не офіційна позиція влади. Це неправда. В ТКГ немає особистих бздур , переговорники перед кожним засіданням ТКГ отримують директиви. Під підпис. Від МЗС. Принаймні, так було в попередні роки, коли в переговорну групу входили не клоуни. А МЗС супроводжувала процес, в не грала в страуса. До речі, де заяви МЗС по Фокіну? Як тепер нашим дипломатам в ООН, РЄ, на всіх майданчиках доводити факт російської присутності, якщо офіційні переговорники її не помічають?» - відзначила Геращенко.

За її словами, силові і спеціальні структури, якщо вони ще існують в країні , мають негайно порушити кримінальну справу за статтею 111 КК.

«Це державна зрада. Плювати на могили тисяч наших загиблих від рук російських окупантів воїнів - це зрада», - додала нардеп.

Нагадаємо, Фокін не бачить того, що на Донбасі між Україною та Росією іде війна. На думку волонтера Семена Кабакаєва проти Фокіна треба відкривати провадження за статтею «державна зрада». Разом з тим нардеп Ірина Геращенко вважає, що він просуває російські наративи про «громадянську війну». А політолог Віктор Таран вважає, що Фокіним має зайнятися СБУ. Окрім того, нардепи звернулися до президента з вимогою негайно звільнити Фокіна із ТКГ.


Леся, 30.09.2020 08:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини