Крок до легітимізації «республік» - нардеп про спільну інспекцію з бойовиками

Останні домовленості в ТКГ викликають глибоке занепокоєння і закріплюють в думці, що в влади немає жодної стратегії і тактики мирних переговорів, а російський президент Володимир Путін грає ними як крисолов , що заманює пацюків в пастку на гру своєї солодкої сопілочки, про це у Фейсбуці пише нардеп Ірина Геращенко.

«Місяць гібридного перемир‘я, потім контрольована ескалація, провокаційні обстріли вбивства і поранення наших воїнів, паралельно неадекватні заяви путінських маріонеток пушиліних, і ось результат - спільні патрулі. Фокін вже місяць патякав про те, що і наша армія стріляла , і бойовики, ставлячи знак рівності між Захисниками України і зрадниками, тепер цей наратив будуть реалізовувати під знаком компромісів, кроків до миру... Це зрада, зрада пам‘яті загиблих, неповага до Армії і воїнів, що знаходять на передовій, знищення мотивації для військових. Це черговий крок по легітимізації « рєспублік». Це ганьба, яка не принесе миру», - пише Геращенко.

За її словами, Зеленський і ко на всіх ефірах люблять кричати, що мовляв, вони мають тепер виконувати те, що не вони підписали.

«Так ось, вони насправді знищують важко вибудувану стратегію і тактику захисту країни . В СЦКК , який так само було створено в пошуку шляхів деескалації, були російські військові , РФ влаштовували істерики щодо введення туди так званих представників ОРДЛО, але ми цього не допустили. Бо РФ несе відповідальність за своїх орків, на Донбасі зовнішня агресія, а не внутрішній конфлікт. Тепер , за рік, росіяни вирішили всі свої забаганки: отримали Цемаха і беркутівців, підпис Зеленського під формулою Штайнмайера, заяви про повну амністію і тепер ще й спільні патрулі. Що наступне? І заради чого? Ще раз подивитися в очі Путіну?» - пише Геращенко.

Нагадаємо, військовий Мирослав Гай вважає спільне інспектування з бойовиками українських позицій державною зрадою. Разом з тим політолог Андрій Смолій відзначає, що можна говорити про капітуляцію перед агресором. При цьому політолог Євген Магда не виключає, що такий дозвіл міг стати умовою проведення зустрічі у «нормандському форматі» на рівні політичних радників.

Леся, 09.09.2020 20:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини