Гай про спільну інспекцією українських позицій із бойовиками: - Це – зрада

На позачерговому засіданні безпекової підгрупи Тристоронньої контактної групи українські представники погодилися на спільну перевірку із бойовиками «ДНР» українських позицій у Шумах, оскільки бойовики наполягають, що військові за час перемир’я там збудували нові фортифікаційні споруди.

«Якщо спільна інспекція з представника «ДНР» відбудеться, то це буде не просто зрада, а катастрофа. По-перше, таким чином ми легалізуємо окупаційні війська. Ми визнаєм представників окупаційних адміністрацій суб'єктом, знімаючи провину з РФ. По-друге, ми власною позицією підтверджуємо наратив Кремля про громадянську війну, руйнуючи вибудовану роками українську позицію на міжнародній арені. По-третє, РФ навіть в СЦКК, це спільний центр з контролю та координації припинення вогню завжди заводила під виглядом спостерігачів професійних військових, які проводили заходи з розвідки на користь ворога. Тому росіян виключили з СЦКК, замінивши представниками інших країн», - пише у Фейсбуці військовий Мирослав Гай.

За його словами, проводячи таку інспекцію в односторонньому порядку, ми принижуємо себе і ЗСУ, бо українська армія не порушувала перемир'я навіть попри вбивства наших військових за ці дні.

«По-п'яте, російські окупаційні війська самі не пускають навіть представників ОБСЕ на свої позиції, продовжують мінування, інженерні роботи, розширення позицій, та перекидання військової техніки через наш кордон. Зеленський та його офіс відверто підіграють на користь ворога. Якщо інспекція у такому форматі відбудеться, то це державна зрада», - вважає Гай.

Леся, 09.09.2020 19:27



Вибір редакції

Найпопулярніші новини