В обласному центрі Прикарпаття викрили «конверт», який відмивав гроші для терористичних «республік»

В Івано-Франківську співробітники СБУ разом із військовою прокуратурою припинили діяльність конвертаційного центру, який відмивав гроші для терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР», повідомляє прес-служба СБУ в Івано-Франківській області.

«Оборудки здійснювалися через фіктивні фірми з використанням безтоварних операцій. Серед клієнтів конвертцентру були підприємства, які знаходяться на тимчасово окупованих терористами територіях та сплачують податки до «бюджетів» фейкових республік. Співробітники спецслужби затримали кур’єрів «конверту» під час перевезення готівки в один з офісів у Івано-Франківську. Під час обшуків в офісах, автомобілях та за місцем проживання організаторів, правоохоронці вилучили понад одинадцять мільйонів гривень, печатки фіктивних фірм, комп’ютерну техніку, банківські картки та «чорну бухгалтерію», які доводять здійснення нелегальних фінансових оборудок», - повідомляють в СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 199, ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 209-1, ч. 3 ст. 258-5 та ч. 3 ст. 426 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії.

Леся, 15.06.2016 10:18



Вибір редакції

Найпопулярніші новини