Буде складний виборчий бюлетень із багатьма нюансами. Їх всі треба пояснювати людям - Марцінків

У кожні місцеві вибори країна входить з новим законодавством, про це у Фейсбуці пише міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

«Уже є дуже багато питань. Наприклад, щодо вибору старост: чому вони мають призначатися, а не обиратися? Яким чином відстоювати інтереси кожного села при об’єднанні в громаді? Ці та багато інших питань обговорив із головами громад Прикарпаття на дискусійній платформі Асоціації міст України. Буде складний виборчий бюлетень із багатьма нюансами. Їх всі треба пояснювати людям, щоб бюлетень не вважався зіпсованим. Наприклад, можна буде проголосувати лише за кандидата та його партію одночасно. Така виборча система може й вирішує проблеми партії, але не вирішує проблеми представництва», - вважає Марцінків.

Натомість, каже він, не змінюють закон про місцеве самоврядування, Податковий кодекс, Бюджетний кодекс.

«Всі ці питання Верховна Рада відкладає на час після виборів, хоча це безпосередньо впливає на місцеві вибори. Вважаю, що це неправильно. Наша громада дуже довго йшла до об’єднання і ми вже маємо обриси ОТГ, що складається із 18 населених пунктів. Тож продовжимо відстоювати проблеми місцевого самоврядування. Вибори до районних рад все-таки будуть! Виборча кампанія стартує 5 вересня», - додав Марцінків.

Леся, 12.08.2020 12:25



Вибір редакції

Найпопулярніші новини