Будемо діяти в межах закону, при необхідності скликати сесію – Марцінків про поділ України на зони

Через COVID-19 уряд поділив країну на «зони». Востаннє, відзначає місткий голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, ділив країну на «зони» ще Віктор Янукович.

«Я вважаю, це категорично неправильно. Але будемо діяти в межах закону. За потреби – скликати комісію та сесію міської ради. Звісно, усі ми бачимо, що пандемія набирає обертів. Вірус виявився підступнішим, ніж ми сподівалися. Ми дотримувалися карантину та застережних заходів, але він не зник. І не мине за тиждень чи два, як би нам того не хотілося… Тому нам нічого не лишається окрім як навчитися жити, зважаючи на нього. Бо економіка не зупиняється. Нам всім треба годувати сім’ї», - відзначив міський голова.

За його словами, дуже дивно, коли уряд ділить країну на зони, запроваджує серйозні обмеження і при цьому «ковідний» пакет використовує для ремонту доріг.

«Добрі дороги – це добре, але чи варто було тоді забирати інфраструктурну субвенцію та інші кошти з місцевих бюджетів? При ухваленні таких рішень центральна влада мала би радитися із місцевим самоврядуванням про те, що для нас буде кращим», - додав Марцінків.

Нагадаємо, Івано-Франківськ наразі віднесли до помаранчевої зони.

Леся, 03.08.2020 14:39



Вибір редакції

Найпопулярніші новини