Тернополян хочуть ізолювати від України – міський голова

Тернопіль хочуть взяти у карантинну блокаду, про це заявив міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Я вважаю рішення Центральної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій суто політичним. Складається враження, що тернополян хочуть ізолювати від України. Нас хочуть взяти в блокаду. Ми пережили дуже важку весну. Зараз для будь-якого міста є критично важливим відновлення всієї роботи міської інфраструктури. Але уряд хоче драконівськими обмеженнями знищити економіку Тернополя. Доки я міський голова, я не дозволю недолугим чиновникам позбавляти тернополян заробітку», - відзначив міський голова.

За його словами, рішення мають приймати епідеміологи.

«У мене є всі підстави стверджувати, що Тернопіль передчасно віднесли до червоної зони. Показники рівня захворюваності на COVID-19 у нашому місті за останні дні пішли на спад і тримаються на тому ж низькому рівні. Середня кількість тестувань методом ПЛР становить 78,1 (показник має бути не менше 24). Коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить 11,1 (показник – 11). Показник динаміки зростання випадків інфікування – 12,5 (показник – 10). «Червоний» рівень епідемічної небезпеки встановлюється у разі завантаженості більше як 75% ліжок у закладах охорони здоров’я. Наразі у Тернополі цей показник становить 46,89%, що вдвічі менше від нормативу», - додав міський голова.

 Наразі з понеділка, 3 серпня, рекомендуємо дозволити роботу всіх суб’єктів господарювання у відповідності до рішення міської комісії по надзвичайних ситуаціях, додав міський голова.

Леся, 01.08.2020 15:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини