Нардепи від «Слуги народу» розкритикували мовний законопроект Бужанського

Народні депутати від партії «Слуга народу» розкритикували мовний законопроект свого колеги Максима Бужанського, який хоче повернути російську мову в школи.

«Ми повністю усвідомлюємо той факт, що розвиток і поширення державної української мови в системі освіти в нашій державі є запорукою загальнонаціонального порозуміння і єднання українського суспільства тією ж мірою, що і цінності демократії та верховенство права. Без захисту цих базових складових суспільної єдності прогрес в Україні неможливий», - сказано у спільній заяві депутатів.

Вони заявили, що  законопроект № 2362 суперечить їхнім переконанням, і вносить розкол у суспільство, створює напругу, ускладнює в перспективі вирішення загальнодержавних завдань суспільного розвитку.

«З огляду на зазначене, з усією повагою до думки кожного народного депутата і його права вносити законодавчі ініціативи, заявляємо, що не підтримуємо законопроект № 2362, і не голосуватимемо за нього. Закликаємо усіх колег, хто поділяє наші цінності, залучитися до цієї заяви шляхом поширення її на своїх сторінках в соціальних мережах», - сказано у заяві.

Нагадаємо, в День прийняття Декларації про державний суверенітет України Верховна Рада, за пропозицією глави «Слуги народу» Олександра Корнієнка буде розглядати законопроект Максима Бужанського про скасування переходу шкіл на українську мову з 1 вересня. На думку політолога Андрія Смолія, ОПЗЖ дуже подобається така ініціатива пропрезидентської фракції. У свою чергу політолог Віктор Таран вважає, що прийняття законопроекту Бужанського може спровокувати масові акції протесту. Разом з тим, голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що українська мова розколює суспільство.

Леся, 14.07.2020 21:13



Вибір редакції

Найпопулярніші новини