Таран: Голосування за законопроект Бужанського припинить падіння рейтингу «Слуги народу» на південному-сході

Партія «Слуга народу» пропонує у четвер, 16 липня, розглянути зміни до закону про мову, якими скасовується перехід шкіл виключно на українську мову викладання

За словами політолога Віктора Тарана, внісши зміни, «слуги» продемонструють виборцям південного-сходу, що саме вони, а не Медведчуківська ОПЗЖ є їхніми захисниками.

«Тому ситуативно це дійсно припинить падіння їх рейтингу, який відбувається у південно-східних областях. Більше того - це дасть можливість набрати в цих регіонах додаткові електоральні бали. Що стосується негативної реакції електорату західної та центральної України то їх він цікавить значно менше. Тим паче Галичина не їх базовий електоральний регіон», - пише у Фейсбуці Таран.

Правда, каже він, у цій схемі є одна проблема.

«Мова - це не політтехнологія. Мова - це ДНК нації. Тому це голосування може призвести до непередбачуваних вуличних акцій, на фоні яких мовний Майдан 2012 року буде «квіточками» Сподіваюсь до цього не дійде, і у Разумкова та Слуг вистачить державної мудрості не голосувати, принаймні вцілому, за цей документ», - додав політолог.

Нагадаємо, в День прийняття Декларації про державний суверенітет України Верховна Рада, за пропозицією глави «Слуги народу» Олександра Корнієнка буде розглядати законопроект Максима Бужанського про скасування переходу шкіл на українську мову з 1 вересня. На думку політолога Андрія Смолія, ОПЗЖ дуже подобається така ініціатива пропрезидентської фракції.


Леся, 13.07.2020 14:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини