Депутати пропонують, щоби фермери платили за землю в чотири рази більше, ніж агрохолдинги - політолог

Народні депутати від партії «Слуга народу» зареєстрували законопроект, яким пропонують обкласти малих і середніх фермерів додатковим податком у розмірі 6 тисяч гривен за гектар.

Мета, відзначає політолог Віктор Таран, на перший погляд справедлива - податки мають платити усі.

«Але якщо читати уважно законопроект, то чітко видно, що по факту, він робить преференції великим агрохолдингам, які на відміну від малих фермерів платитимуть по 1500 грн за гектар, або в чотири рази менше. Тож мета законопроекту інша», - відзначає політолог.

На його думку, під цією ідеєю відбудеться перерозподіл ринку землі.

«Адже ні для кого не секрет, що в умовах пандемії малі та середні фермери потерпають. А тут ще нові податки. Уникнути банкрутство буде не просто От і змушені будуть малі та середні фермери продавати земельні наділи великим гравцям», - відзначив Таран.

Він не виключив, що восени знову можуть початися протести аграріїв проти політики, яку влада проводить в інтересах олігархів та аграрних баронів.

Нагадаємо, законопроект уже пройшов слухання у профільному комітеті. Політолог Андрій Смолій вважає, що законопроект №3131 є віджимом землі на корить великих латифундистів, адже селяни не зможуть заплатити такі кошти за свою землю або будуть віддавати останнє.


Леся, 07.07.2020 09:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини