Сьогодні в Міжнародний день рідної мови у школі №18 пройшло багато цікавих заходів


Сьогодні Міжнародний день рідної мови . І для багатьох українців - це свято вважається одним із найвагоміших, особливо, якщо розглядати його в контексті останніх політичних подій, які відбуваються в державі.

Мова – це необхідний атрибут становлення нації.  Як писав відомий український поет Володимир Сосюра: «Без мови немає народу, як сонця без сяйва тепла». І це дійсно так. Мова є тим чинником, який відрізняє один народ від іншого. Недаремно кажуть, що народ, який забуває свою мову, неминуче гине.

І поки народні депутати у стінах парламенту вирішують те, чи потрібна державі лише одна мова, чи може бути їх дві, чи потрібно носити вишиванки, чи вони принижують Верховну Раду, на місцях продовжують культивувати у серцях маленьких українців любов до рідної мови, до рідного слова, до рідної культури.

Наприклад, сьогодні в школі №18  з нагоди свята всі вчителі та всі учні прийшли на уроки у вишиваних сорочках. Вишиванка – це не тільки патріотично, а і модно та красиво.

«Кожен з нас повинен пишатися тим, що він – українець. А українська мова – це ознака кожного українця. Саме тому, сьогодні ми у школі проводимо ряд заходів, які спрямовані на підтримку рідної мови. Вони ще раз доводять, що рівній українській мові – немає. І це дійсно так, адже саме наша мова є однією із наймилозвучніших мов у світі», - каже директор школи №18 Дмитро Чміль.

Сьогодні учні школи №18 могли сповна насолодитися красою української пісні, адже в школі відбулися два концерти для учнів, які навчаються в першу та другу зміну. Вікторини на знання української мови, цікаві тематичні уроки мали вкотре довести, що українці дійсно мають чим пишатися. А вишиванки вкотре довели, що українські дівчата таки найкрасивіші у світі.

«Ми мали на меті вкотре привернути увагу до того, що розмовляти українською мовою, носити національний одяг – це правильно, це сутність кожного українця. Що не треба соромитися своєї національності, а пишатися нею, пишатися своєю мовою і своїм коріння», - каже Дмитро Чміль.

Леся, 21.02.2013 14:52



Вибір редакції

Найпопулярніші новини