Скрипничук про мовний закон

На своїй першій прес-конференції новообраний голова Івано-Франківської обласної ради, Василь Скрипничук висловив свою думку щодо позову прокурора області до облради.

Нагадаємо, прокурор виніс протест на рішення сесії з мовного питання від 23 серпня, вважаючи, що обласна рада перевищила свої повноваження, мовляв облрада  не мала права не визнавати Закон «Про засади мовної політики».

Голова обласної ради вважає, що замість того, щоб судитися з обласною радою, прокурор мав би порушити кримінальну справу «проти 246 осіб, які вчинили замах на злочин», яким є ухвалення закону про мови.

За словами Василя Скрипничука, він особисто готував заперечення на протест прокурора і матеріали заперечення до суду. За основу він узяв статтю 10 Конституції України про те, що державна мова – українська. Скрипничук вважає,  що мовний закон Колесніченка-Ківалова є «спробою змінити конституційний лад», а отже, «державною зрадою».

«Цей  закон був проштовхнутий і прийнятий організованою групою можливих потенційних злочинців. А цей Закон порушує основи конституційного ладу», - говорить він.

Василь Скрипничук зазначив, що питання щодо мови є принциповим і, якщо буде необхідно, то облрада піде аж до Вищого суду.

«Ми переконані  в тому що ми робимо справедливу і правильну річ, ми будемо йти до Вищого суду», -сказав голова обласної ради.

Леся, 29.11.2012 11:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини