Івано-Франківська обласна рада отримала нового голову

Головою облради став Василь Скрипничук, який до цього займав посаду керуючого справами апарату обласної ради.

Кандидатуру представника ВО «Свободи» Василя Скрипничука було висунуто попереднім головою ради «свободівцем» Олександром Сичем.

«За доручення фракції ВО «Свобода», «Батьківщина», «Наша Україна», «Фронт змін», НРУ та ще ряду депутатів Української партії, я пропонує до розгляду кандидатуру Скрипничука Василя», - виступив із пропозицією Олександр Сич.

В результаті Василь Скрипничук був єдиною кандидатурою на посаду голови облради, оскільки інших кандидатур запропоновано так і не було.

Під час обговорення висунутої кандидатури підтримку кандидату висловили попередній голова облради Олександр Сич, донедавна перший заступник голови облради «бютівець» Василь Гладій, голова постійної комісії облради з питань освіти і науки «фронтзмінівець» Дмитро Дзвінчук та інші.

Жодних запитань до кандидата від депутатів не було. Так як і не було жодних виступів проти кандидата.

В результаті таємне голосування було зовсім не таємним. Майже всі депутати голосували відкрито — ставили позначку на столі, за яким отримували бюлетені. Це порушує статут обласної ради, де йдеться про таємне обрання голови.

За результатами голосування Василя Скрипничука було проголошено новим головою Івано-Франківської обласної ради. За його кандидатуру свої голоси віддали 84 депутати з 89 присутніх у сесійній залі. Ще 5 бюлетенів визнали недійсними.

Вже на правах голови облради Василь Скрипничук запропонував своїм першим заступником «бютівця» Олександра Левицького, а головою бюджетної комісії — члена «Фронту Змін» Юрія Бабія

Більшість депутатів облради підтримали нового голову і проголосували «за» Олександра Левицького та Юрія Бабія. Тандем Левицький – Бабій підтримали 62 депутати із 83, що взяли участь у голосуванні. 21 бюлетень лічильна комісія визнала недійсним.

Леся, 26.11.2012 10:33



Вибір редакції

Найпопулярніші новини