Міністр культури блокує розгляд питання про призначення уповноваженого з захисту державної мови – нардеп

Новий міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко починає свою діяльність зі спроб блокувати розгляд урядом питання про призначення уповноваженого з захисту державної мови, прагнучи перекреслити результати проведеного в міністерстві конкурсу і порушити передбачену законом процедуру. Про це у Фейсбуці пише нардеп Володимир Вятрович.

За його словами, строк внесення кандидатів на Уповноваженого сплив 5 червня. Омбудсмен Людмила Денісова внесла на розгляд кабміну кандидатуру Тараса Кременя, Мінкульт і Мінюст – кандидатуру Святослава Літинського. Закон про мову чітко передбачає, що має робити уряд далі – упродовж одного засідання розглянути кандидатури і визначитися шляхом відкритого голосування, обравши одного з кандидатів на посаду Уповноваженого.

«Будь-які маніпуляції з кандидатурами, окрім виконання цієї простої і прозорої процедури є незаконними і нічого крім обурення викликати не можуть. Посада Уповноваженого з захисту мови не належить до сфери управління Мінкульту і Кабінет Міністрів не має жодних підстав зволікати з призначенням на догоду одному з міністрів. Уряд має просто виконати Закон і призначити нарешті Уповноваженого, обравши з-поміж двох гідних кандидатів», - додав нардеп.

Леся, 25.06.2020 09:58



Вибір редакції

Найпопулярніші новини