Кремль почав повноцінний медійний та політичний наступ на українську мову та мовний закон – політолог

У Парижі в рамках засідання «нормандської четвірки» російський президент Володимир Путін підняв питання функціонування закону про українську мову, який на його думку, порушує права російськомовних.

Буквально на наступний день після заяви Путіна народний депутат від партії «Слуга народу» Максим Бужанський повідомив, що зареєстрував у Верховній Раді законопроект, який дозволить відмінити закон про мову. Після цього, деякі експерти припустили, що, можливо, у Парижі були прийняті не публічні домовленості, в тому числі і стосовно мови.

«Кремль почав повноцінний медійний та політичний наступ на українську мову та мовний закон», - відзначив політолог Андрій Смолій. При цьому він додав, що активізувалися проросійські спікери, які почали піднімати питання про те, що російській мові варто надати статус другої офіційної.

Політолог вважає, що для Кремля зараз чи найвдаліший момент розіграти мовну карту та продовжити колонізовувати Україну за білоруським сценарієм.

«Цей сценарій передбачає знищення української мови та перетворення України в стан Малоросії. На це кинуті всі сили та задіяні всі проросійські політики», - додав Смолій.

Леся, 11.12.2019 08:54



Вибір редакції

Найпопулярніші новини