Путін схоже роздавив Зеленського - політолог

Російський президент Володимир Путін схоже роздавив президента України Володимира Зеленського, його постійне почухування носу, невпевненість, невиразна гра обличчя, пошук очима знайомих в залі, покусування пальців та фраза: я скучив за рідним Києвом і хочу повернутись - тому підтвердження. Про це у Фейсбуці пише політолог Микола Давидюк, коментуючи результати нормандського саміту.

«Нашого президента явно здивували слова Путіна, більш за все було погоджено щось інше. Це - досвід, що Путіну довіряти не можна. Але цей досвід мав би уже бути. Путін сказав, що Україна має легалізувати формулу Штайнмайєра та спеціальний статус Донбасу на постійній основі в конституцію (Зеленський в цей час махав головою що ні). Так от, Парламент не зможе це легалізувати в силу різних причин, одна з яких суспільство та вулиця», - пише політолог.

Окрім того, Давидюк відзначив, Зеленський підкреслив, що Петро Порошенко погодився в Мінську на формулу: вибори потім кордон, позиція ж поточного президента навпаки.

«Це не сильно з точки зору держави, коли немає спадковості. Але це пастка Зеленському, котру заклав Порошенко, котрий до речі цим і критикував Зе. Більш за все він і спровокував цей удар по собі. Але це повторюсь не круто, коли політичні перепетії вони між собою вирішують там, там де всі мали б битись виключно за один інтерес - держави!» - відзначив політолог.

За його словами, більш важливою є не публічна частина домовленостей, але її замовчують.

Леся, 10.12.2019 06:59



Вибір редакції

Найпопулярніші новини